Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 29 januari 2016

29/1 BMP exploderade i Kaliningrads oblast

Infanteristridsfordon BMP-2

I maskinparken vid östersjömarinens motoskyttebrigad exploderade ammunitionsförrådet på ett infanterifordon BMP-2 (Boevaja Masjina Pechoty).

”Under en brand på en BMP fanns ammunition, som detonerade. Explosionen skickade iväg tornet ett par meter. Fordonet blev fullständigt förstört”, - meddelar Lenta.ru med hänvisning till en informationskälla.

Han gissade, att en explosion med sådan kraft kan ha berott på att pansarvärnsrobotar detonerat, vilka fanns ombord fordonet. Källan meddelar, att militär är på plats och undersöker. Undersökning pågår också, om regler för användning och förvaring av ammunition följts.

Östersjömarinens [ÖM:s] presstjänst meddelar, att i staden Gusev på motoskyttebrigadens maskinpark inträffade en brand på en BMP-2. ”Personal från och förbandet och brandmän från Räddningstjänsten (ry.MTjS) lokaliserade elden och efter 30 minuter var fordonet släckt. Eldflammor mot bilboxar och annan materiel förhindrades. Inga skadade. Enligt uppgifter från platsen var den preliminära orsaken till branden – kortslutning i elektrisk kabel”, - citerar nyhetsbyrån ett meddelande.

Presstjänsten vid staden Gusev meddelar, att en incident inträffat näta staden och som ett resultat av en explosion krossades glasrutor i ett näraliggande bostadsområde. För närvarande utvärderas skadorna.

Insterburgs 79-e självständiga gardes-motoskyttebrigad [79-ja otdelnaja gvardejskaja Insterburgskaja motostrelkovaja brigada]  i Gusev, ingår i ÖM:s kustförsvarsstyrkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar