Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 14 mars 2014

14/3 Ny fregatt till Svartahavs flottan sjösatt


ST.PETERSBURG, 14 mars (RIA Novosti) -

Yantar varvet i Kaliningrad på fredagen sjösatte den första i en serie av sex Projekt 11356 fregatter som byggs för Svartahavsflottan, uppgav företaget.

Amiralen Grigorovich kölsträcktes i december 2010. Ytterligare fyra fartyg av samma klass är i olika stadier av konstruktion på varvet.
Alla sex fregatter kommer att levereras till Svartahavsflottan mellan 2014 och 2017 enligt två kontrakt med försvarsdepartementet.

Projekt 11356 fregatter, med ett displacement av 3850 ton, är utformade för ytstrid och ubåtsjakt samt för luftförsvarsuppdrag, arbetar både självständigt eller som en del i konvojer och sjöstrids arbetsgrupper.

Fregatterna är beväpnade med en åtta-cells avfyrningsramp för Kalibr och Klub (3M54E) anti-fartyg och surface-to-surface missiler, en 100 mm kanon, Kashtan närförsvarsmedel, Shtil vertikal-avfyrning luftvärnssystem, två torpedtuber, en anti-ubåtsraket och en Ka-28 eller Ka-31 helikopter, enligt försvarsindustrins platser globalsecurity.org och rusnavy.com.

Ryska flottan

Ställföreträdande befälhavare för den ryska flottan, konteramiral Viktor Bursuk, sade på fredagen att dessa fartyg av denna klass är perfekta för verksamheten i Svarta havet eller Medelhavet, där Ryssland har permanent marin insatsstyrka.
Bursuk tillade att dessa fartyg även kunde användas för skydd som piratjaktsuppdrag i Adenviken, mellan Somalia och Jemen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar