Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 13 juni 2014

Landstigningsbåt ”Denis Davydov” avslutar tester vid kaj

04 juni 2014
Den nyaste landstigningsbåten ur projekt 21820 ”Denis Davydov”, byggd för Rysslands Östersjöflotta [ÖM]vid varvet i Jaroslav, avslutar tester vid kaj.

Besättningen från östersjömarinens landstigningförband har tillsammans med varvs- och leverantörspersonal testat alla mekanismer och system vid kaj.
I första hand rör det sig om huvudmaskin, kompressorer, pumpar och annan utrustning. Speciell uppmärksamhet tillägnades navigations- och sambandsutrustning, vilka är nödvändiga för att båten skall kunna gå till sjöss.

Inom den närmaste tiden påbörjas vars- och statsprovturer vid ÖM:s övningsområden. Därefter kommer hon att tillföras ÖM.
Landstigningsbåtar ur projekt 21820 har unika karakteristika och desslike finns inte i världen. De är avsedda för snabb transport till sjöss och landsättning av folk och hjul- såsom banddrivna fordon på oförberedda stränder. Båten höga hastighet åstadkoms genom en luftkavitet på skrovbottnen, med kraftiga dieslar M507A-2D och ventilerade vattenjetaggregat.

Landstigningsbåten ”Denis Davydov” har ett fullt deplacement om 280 ton, max-längd – 45 m, maxbredd – 8,5 m, djupgående – 1,9 m, maxhastighet vid en våghöjd om 0,75 m – 35 knop, maximal seglationslängd – 500 nautiska mil, lastrumsdimensioner – 27x6,8x2,34 m, maxlast – 140 ton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar