Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

lördag 14 juni 2014

Tester med ”djupdykaren” AS-30 avslutade

09 juni 2014
I Japanska sjön har testerna med den djupdykande räddningsapparaten AS-30 asvlutats. Hon tillförs sök- och räddningstjänsten inom Rysslands Stillahavsmarin. På 1000 meters djup har besättningen genomfört alla planerade uppgifter.
AS-30 genomgick nyligen en ”mittlivs” reparation och modernisering vid Kanonerskij-verkstaden i Sankt Petersburg. Under varvsvistelsen byttes all gammal analog utrustning till nya digitala system.
Enligt chefen för 79. Sök- o räddningsförbandet vid stillahavsmarinen, kommendör Lev Glusjtjenko, så har sök- och upptäcksmöjligheterna av undervattensobjekt ökat avsevärt. Dessutom har manövrering, bearbetningssystem och överföring av uppgifter till räddningsfartyget förbättrats.
Det bör tilläggas, att djupdykande räddningsapparaten AS-30 är avsett för räddning av ubåts-besättningar och olika arbeten på djup ned till 1000 meter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar