Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 22 juni 2015

22/6 Tu-160 o Tu-95 kan navigera utan sputnikar

Tu-160 [NATO Black Jack]


Moderniserade strategiska bomb-robotbärare Tu-160 och Tu-95 skall få nya tröghets-navigationssystemet (BINS) CP2M, vilket ger flygplanet möjlighet att lägga ut en noggrann flygrutt även vid frånvaro av satellitsignaler, meddelade i fredags presstjänsten vid Koncernen som utvecklat systemet ”RadioElektronnye Technologii” (KRET, som ingår i ”Rostech”).

”Som ett resultat av modernisering och rekonstruktion, som genomförts vid instrumentfabriken i Ramenskoje (ingår i KRET), har företaget tillägnat sig produktionsteknologi av ring-laser-gyro och skapande på dess bas ett modernt ”skrovfast” tröghetsnavigeringssystem [ry. BINS] SP2M. Denna apparat kommer att installeras på femte generationens stridsflygplan T-50, 4++-generationens Su-35, liksom ombord moderniserade strategiska bomb- och robotbärande flygplan Tu-160, Tu-95MS och militära transportflygplan Il-76MD”, - sägs från KRET.

System BINS-SP2M medger för flygplanet att lägga ut en exakt flygrutt även utan signaler från satelliter och det är en ny generation av hjälpmedel för självständig navigering.

”Kostnaden är 40% lägre än dylika utländska apparater och är även mycket bättre vad gäller tekniskt-taktiska karakteristika”, - anmärkte presstjänsten.

KRET meddelade också, att moderniseringen och rekonstruktionen vid instrumentfabriken i Ural kommer att säkerställa massproduktion av komponenter avionik ombord flygplan Jak-130, samt även för militär och civil flygtrafik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar