Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 26 augusti 2015

26/8 Ubåt ”Novorossijsk” gått in i Medelhavet

”Novorossijsk” och i bakgrunden holländska dockningsfartyget ”Johan de Witt”

Onsdag 26 augusti passerade svartahavsmarinens diesel-elektriska ubåt ”Novorossijsk” Gibraltar sund och gick in i Medelhavet.
Hon genomför en ombasering från Rysslands Norra marin hem till sin bas vars namn hon bär. Enligt planen skall ubåten under andra hälften av september passera in i Svarta havet och komma till hemmahamnen, där hamnen är ombyggd vid kajer och utrustad med system för diesel-elektriska ubåtar ur en ny generation, meddelar svartahavsmarinen.

Ubåten lämnade Poljarnyj den 10 augusti. I Nordsjön eskorterades hon av det Nederländska dockningsfartyget ”Johan de Witt”.
B-261 ”Novorossijsk” är den första diesel-elektriska ubåten ur projekt 636.3 ”Warsjavjanka”. Hon är avsedd för bekämpning av fientliga ubåtar och ytfartyg, för skydd av marinbaser, spaning- och patrulluppdrag.
Ubåten kölsträcktes 20 augusti 2010, sjösattes i november 2013. Kom till Flottan 22 augusti 2014. I Början av november 2014 anlände hon till Norra flottan för tester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar