Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 11 november 2015

11/11 Saudi-Arabien kan köpa vapen för 10 miljarder dollar i Ryssland

Kungen av Saudi Arabien, Salman ibn Abdel-Aziz al-Saud kan i slutet av november besöka Moskva, och redan förbereder man en rad vapenkontrakt, till en summa av 10 miljarder dollar, för leverans till kungadömet.
Detta skriver tidningen ”Vedomosti” med hänvisning till en källa nära ledningen för vapenexportmyndigheten ”Rosoboroneksport”.
Kungadömets försvarsminister Muhammed ben Salman (son till kungen), besökte i juni ryska försvarsministeriets forum ”Armija-2015” och Petersburgs ekonomiska forum. Han visade då intresse för operativ-taktiska systemet ”Iskander”, meddelade källan vid försvarsministeriet.
Under de senaste 20 åren har det förekommit uppgifter om att Saudi Arabien skulle köpa stora partier vapen i Ryssland. Men för närvarande dominerar USA och Storbritannien nästan helt på den Saudiarabiska marknaden och under hela postsovjetiska tiden har Ryssland endast slutit kontrakt om lätta vapen till en summa av något tiotal miljoner dollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar