Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 16 november 2015

16/11 Två nya ”Raptor” till Flottan innan december 2015

patrullbåt P-281 ur projekt ”Raptor” (Liknar Stridsbåt 90H men ändå annorlunda)

Två snabbgående patrullbåtar ur en ny generation ”Raptor”, de sista ur en beställning av åtta, skall tillföras Rysslands Flotta innan november månads utgång 2015 efter avslutade tester.Detta meddelade på måndagen den 16 november kommendör Igor Dygalo, som är presstalesman för Rysslands Flotta.

”Båtarna kan effektivt genomföra bevakning i olika farvatten, jaga ifatt och anhålla mål till sjöss och genomföra räddningsoperationer”, - sade han.
”Raptor”, säger Dygalo, kan också försvara basplatser, fartyg från attacker med små ytfartyg, luft- och markmål på oskyddade redder, skriver RIA Novosti.
”Raptorer” är bland annat avsedda för transporter av marininfanteri, upp till 20 man, dag som natt, och säkerställa snabb landsättning av dessa och last. Båtarna, som baseras vid svartahavsflottan, skall tillföras det stora patrullfartygsförbandet vid marinbas Novorossijsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar