Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 3 december 2015

3/12 Datum utsatt för leverans av ”Akademik Kovaljev”

MTV (Morskoj Transport Vooruzjenija) "Akademik Kovaljev"

Det nya oceangående ammunitionsfartyget ”Akademik Kovaljev”, som är byggt vid varvet ”Zvjozdotjka” i Severodvinsk, har avslutat statliga provturer till sjöss. Den 18 december skall fartyget överlämnas till Rysslands sjöstridskrafter.
Akademik Kovaljov” har förtöjts vid varvet, efter avslutat det statliga provtursprogrammet, som pågått knappt tre veckor,- sade varvets presstjänst till TASS. Den närmaste tiden skall varvet förbereda fartyget för överlämning till beställaren. Den 18 december skall Andreasflaggen hissas på ”Akademik Kovaljev och ett nytt ammunitionstransportfartyg tillföras Rysslands sjömilitära flotta.
Kontrakt på fartyget skrevs under av Försvaret den 15 september 2011. Fartyget är byggt efter projekt 20180TV (konstruktörsbyrån ”Almaz”). Fartyget har förstärkt isklass och är avsett för ammunitionstransporter. Kölsträckningen genomfördes i december 2011. I juli 2014 sjösattes hon.
Fartygets längd uppgår till 107,6 m, 
max-bredd – 17,8; 
fullt deplacement – 6300 ton;
besättning – 60 man. 
Fartyget är utrustat med en 90-tonskran och kan ta emot helikoptrar Ka-29

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar