Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 3 december 2015

3/12 S-400-besättningar slog ut robotmål, trots störningar


Besättningar på luftvärnsrobotsystem S-400 ”Triumf” har, under svåra störningar och under telekrig från en fingerad fiende, med två robotar slagit ut ett rea-drivet mål 96M6M ”Kaban”, sade på torsdagen en assistent till befälhavaren för Centrala milots [TsVO] styrkor Jaroslav Rosjtjupkin.
Skotten genomfördes med luftvärnare från TsVO på övningsfält Kapustin-Jar i Astrachans oblast under bevakning av specialister från VKO ”Alamaz-Antej” – som utvecklat ”Triumf”,sade källan till nyhetsbyrån.
System S-400 är avsett för högeffektiv bekämpning av strategiskt och taktiskt flyg, robotar, hypersnabba mål och andra luftburna anfallsmedel.
Ryssland har tidigare utplacerat system S-400 i Syrien efter att turkiskt flyg den 24 november skjutit ned ett ryskt attackflygplan på gränsen mellan Turkiet och Syrien. Senare har massmedia rapporterat, att Turkiet har placerat ut på gränsen till Syrien systemet Koral, som påstås kunna störa lvrb-systemet S-400.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar