Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 2 december 2015

2/12 Pentagon: USA o RF pratar dagligen flygsäkerhet i Syrien


Militärer från USA och Ryska Federationen (RF) diskuterar dagligen flygsäkerhetsfrågor i Syrien, och amerikanska sidan vet, att det ryska luftvärnsrobotsystemet S-400 inte är riktat mot koalitionens amerikanska flygplan, meddelade en företrädare för USA:s ledning i Främre Orienten och Nordafrika (CENTCOM) överste Steve Warren [ry.”Stiv Uorren”].
Vi drar den slutsatsen, baserat på våra kontakter med ryssarna”, - sade Warren vid en briefing, när han svarade på en fråga, på vad han grundar USA:s förtroende på med anledning av ryska luftvärnsrobotsystemet.
Vi talas vid varje dag inom ramarna för arbetsgruppen, för att upprätthålla säkerheten i luftrummet (i Syrien)”,  tillade han.
S-400-systemen i Syrien och robotar ”luft-luft” på de ryska attackflygplanen dök upp efter att en turkiskt jaktkärra skjutit ned en Su-24, som deltog i operationerna mot terrorister ur ”Islamiska staten” (arab. – DAISj, som är förbjuden i Ryssland]. Piloten på Su-24 Fencern dog, styrmannen lyckades man rädda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar