Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 2 december 2015

2/12 Ny hkp för marinflyget kallas ”Minoga”

 
 Modellbild.
 
En ny helikopter för marinflyget, som skall ersätta mångfunktionella Ka-27, har fått kodnamnet ”Minoga”. och bedöms vara redo för leverans 2020.

Det är en marin helikopter (för fartygsbasering), som blir en efterföljare till Ka-27K. Projektet har fått namnet ”Minoga”, - meddelade till TASS en källa vid det militär-industriella komplexet. Han sade, att projektet för närvarande befinner sig i stadiet för teknisk projektering, den allmänna layouten för utarbetas liksom olika komponenter och mekanismer.

Källan sade inget om de huvudsakliga karakteristika för maskinen, utan sade bara, att rör sig om ”en traditionell Kamov-helikopter”.

En annan källa inom det militär-industriella komplexet anmärker, att måtten och max-vikten för helikopter ”Minoga” blir ”mindre, än på Ka-27”, efter att ha tillagt, att  maximal lyftvikt på Ka-27 uppgår till 12 ton och skall ha en toppfart på 170knop.

Tidigare har chefen för Rysslands marinflyg, generalmajor Igor Kozjin, meddelat att firman ”Kamov” till år 2020 skall skapa en principiellt ny helikopter” för marinflyget. Dess dimensioner anpassas för fartygsstandarder, och själva maskinen får en modul för installation av vapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar