Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 30 december 2015

30/12 Ny radar kan se in i flygplan på 500 km avstånd


Radarstationer, som använder sig på radiooptiska fasstyrda antenner, kan ta ”röntgenbilder” av flygplan, och får reda på, vilka människor och vilken materiel som finns i dem, tillkännagav en företrädare för ”Radioelektronnye technologii”.

Moskva 30 dec – RIA Novosti. Radiooptiska fasstyrda antenner (ROFAR) möjliggör för radar ur en ny generation att ta ”röntgenbilder” av flygplan, som befinner sig avstånd över 500 km, meddelade på onsdagen Vladimir Michejev från KRET.
Radiooptiska fasstyrda antenner ökar avsevärt möjligheterna för moderna sambands- och radarsystem – vikten mer än halveras, och upplösningen ökas tiofalt.
”ROFAR ger oss möjlighet att se ett flygplan, som befinner sig på 500 kilometers avstånd, som om vi stod 50 meter ifrån det på flygplatsen, bilden i basbandet/videobandet. Dessutom, om det behövs, medger denna teknologi att man kan titta in i själva flygplanet, och får red på, vilka människor och vilken materiel som finns i kärran, då signalen går igenom alla hinder, även metertjocka blyväggar”, - sade Michejev till journalister.
Han tillade, att ROFAR kan göra ”röntgenbilder” av flygplan tack vare användning av ett brett frekvensband, som penetrerar till olika djup på objektet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar