Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 2 februari 2016

2/2 Nyproduktion av Tu-160 prioriterad uppgift


Förbättring av stridskapaciteten inom strategiska fjärrflyget och återupptagning av produktion av det strategiska bombflygplanet Tu-160 är prioriterade uppgifter för att utveckla ryska armén, tillkännagav Rysslands försvarsminister armégeneralen Sergej Sjojgu.
Han sade, att utveckling av flyget, utbildning av högklassiga flygspecialister är viktigt för försvaret – det är en av våra viktigaste prioriteter.
”Och jag vill framför allt framhäva förbättring av stridskapaciteten inom fjärrflyget. Idag tittar vi över frågor, om att återuppta produktion av flygplan Tu-160, samt även konditionsnivån på flygmaterielen”, - meddelade Sjojgu vid en telefonkonferens.
Tu-160 – en strategiskt bombflygplan- robotbärare med överljudsfart som har ställbar ving-geometri, utvecklat av konstruktörsbyrån OKB Tupolev under 1970-1980-talen. Det har funnit i flygvapnet sedan år 1987. Det är historiens största och kraftigaste överljudsstridsflyg med ställbar vinggeometri, samt även världens tyngsta stridsflygplan, som bland bombflyg har den hösta startvikten. Bland flygare kallas hon ”Belyj lebed” (Vita Svanen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar