Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 2 februari 2016

2/2 Su-35S – världens farligaste jaktflygplan enligt Stern


Operationerna i Syrien drar blickarna till rysk stridsmateriel, som deltar i Främre Orienten, skriver Stern.
Som tidigare meddelats, har supermanövrerbara jaktflygplanet Su-35S börjat delta i striderna i Syrien.
Ryska Su-35S anses som världens farligaste jaktflygplan. Konstruktionen utgår från teknologi, som dök upp under Sovjet-tiden. Flygplanets föregångare var det sovjetiska Su-27, som började serietillverkas under 1982. Su-35S kommer ut på vapenmarknaden med det bästa karakteristiska från 4:e generationens flyg och det grundläggande från 5:e generationens, understryker tidningen.
Vad gäller flygegenskaper så är Su-35S avsevärt mycket bättre än konkurrenterna, inkluderande amerikanska F-22 Raptor. Detta inte minst på grund av den roll fjärr-radarn N035 ”Irbis” spelar och de förbättrade motorerna, som räcker i 30 år, sägs det i artikeln.
Det är inte uteslutet, att tack vare den utomordentliga stridsförmågan och det förhållandevis låga priset på Su-35S, jämfört med västliga konkurrenter, att det ryska flygplanet kommer att bli mycket efterfrågat på världsmarknaden, skriver Stern.
Författaren till artikeln säger vidare, att Su-35S i Syrien oroar Turkiet, som befinner sig i ett spänt förhållande med Kreml efter incidenten med den nedskjutna Su-24;an. Fast Moskva bara skickat fyra flygplan Su-35S till Syrien, så blir dessa kraftiga jaktflygplan en viktig förstärkning till de i regionen redan befintliga ryska styrkorna.
Bland denna militära materiel, framför allt luftförsvaret, är det mycket få västerländska vapen som kan klara sig mot t.ex. luftvärnsrobotssystemet S-400 och luftvärnsrobot-kanonsystemet Pantsir-S1, understryker tidningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar