Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 20 september 2016

20/9 Flottan bestämt artilleri för nya robotbåtar


Artilleranläggning AK-176


Ledningen för Rysslands Flotta har valt artilleri för att utrusta nybyggda robotbåtar. Den moderniserade AK-176MA utvecklad av KB ”Arsenal” genomgår nu tester ombord gränsbevakningens fartyg ”Poljarnaja zvezda”.
”Principiellt beslut om att använda den nya AK-176MA som huvudartilleri på alla fartyg för ”kustnära zon”, små robotbåtar (MRK) och robotbåtar (RK) togs nu i somras. Nu väntar bara Flottans ledning, De förenade skeppsvarven (OSK) och Handelsministeriet väntar nu på resultaten från provturer med AK-176MA, varefter formellt beslut tas av alla intresserade parter..


Vi räknar med att formellt beslut skall tas innan årets slut. För närvarande har artillerianläggningen redan tillförts MRK ur projekt 22800 ”Karakurt”, samt även RK ur projekt 1241”, - sade till Izvestija en källa inom Flottans ledning.

AK-176MA är fartygsartilleri med kaliber 76 mm. Det kan slå ut mål på avstånd upp till 15 km, och skjuta cirka 125 skott per minut. Kanonen kan genomföra eld mot kust- och ytvattensmål, flyg och drönare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar