Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 25 november 2016

25/11 ”Admiral Essen” in i rep.docka på ”Jantar”


 

Den nya fregatten (SKR) ur projekt 11356 ”Admiral Essen” har gått in i reparationsdocka vid AO ”Pribaltijskij sudostroitelnyj zavod ”Jantar” (PSZ).”Det helt nya fartyget har tagits in i docka för reparation av propellergruppen och axlar. För ett tag sedan i varvsbassängen under backning skadades en av propellrarna på ”Admiral Essen”, - sade källan.

Han sade också, att specialister från varvet konstaterat, att propelleraraxeln hamnat fel, och måste centreras. Dessutom måste en av propellrarna bytas.

Varvsföreträdaren bekräftar också informationen, att fartygschefen, som tillåtit navigationsincidenten, har fått lämna sin tjänst. Det har även påverkat andra ansvariga.
”Stämningen bland besättningen är sämre än någonsin. De skulle ha varit vid svartahavsflottan, och kanske även, vid Syriens kust”, - avslutade källan.

Som meddelats, så hissades Andreasflaggen på ”Admiral Essen” 7 juni 2016. Fartyget skulle gå till svartahavsmarinen, där hon skulle tillföras 30:e ytfartygsdivizian med hemmahamn i Sevastopol.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar