Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 21 november 2016

21/11 Robotsystem ”Bastion” skyddar Kaliningrads kustKustrobotsystemet ”Bastion”.

Trupper i Kaliningrads oblast har förstärkts med en bataljon av kustrobot-systemet ”Bastion”. Detta meddelar på måndagen 21 november en källa som är insatt i situation till ”Interfax.

Källan säger till nyhetsbyrån att bataljonen ingår i östersjöflottans (ÖM) robotförband. Tidigare, den 19 november, meddelade ÖM:s presstjänst, robot-förbanden genomgår planenlig ombeväpning till nya kust- och operativ-taktiska robotsystem.


Det mobila kustrobotsystemet ”Bastion” med självsökande sjömålsrobot ”Oniks” är utvecklad och tillverkas av NPO masjinostroenie (Reutov, Moskva oblast). Det finns i form av mobilt chassi, liksom i en stationär version i schakt.

Mobila ”Bastion” är skjutklar på 5 minuter och slår ut mål på upp till 500 kilometers avstånd. Under år 2016 skall Rysslands Marin få sex dylika system, och fullt ombeväpnad med Bastioner” skall Flottan vara till år 2021.

Ett ”Bastion”-system, som innehåller upp till 36 robotar, kan skydda drygt 600 kilometers kustremsa.
Enligt militära experter kan ett dylikt Bastion-system utgrupperat i Kaliningrads oblast, om det skulle behövas, stänga en potentiell fiendes utlopp från danska bälten ut i Östersjön.

Tidigare i oktober blev det klart, att till aliningrads oblast utgrupperats operativ-taktiska robotsystemet ”Iskander-M”, som kan slå ut mål på avstånd upp till 500 kilometer.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar