Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 28 november 2016

28/11 Militären har fått första nya versionen av systemen ZRK ”Buk”ZRK (luftvärnsrobotsystem) ”Buk-M3”.

Luft- o rymdförsvarskoncernen ”Almaz-Antej” har överlämnat till Rysslands försvarsministerium första brigad-systemet av luftvärnsrobotsystem för medeldistans ”Buk-M3”. Det meddelade på måndagen 28 november företaget till Interfax.
”Vid överlämnandet till myndigheten fördes materielen ut till ett övningsfält för testskjutning, vilken blev lyckad”, - sägs i meddelandet.


”Under en kort tid har arbetskollektivet lyckats skapa en pryl, var nyckelvärden blivt 1,5 gång högre, än hos den föregående generationen. Vi stannar inte vid det uppnådda utan har redan påbörjat utveckla nästa generation av luftvärnsrobotsystem för medeldistans”, - säger generaldirektören för ”Almaz-Antej” Jan Novikov i meddelandet.

Försvarsdepartementet meddelade om det nya lvrb-systemets ”Buk-M3” antågande till trupperna i början av oktober 2016. Lyckade tester med systemet genomfördes i somras.
 
Den förra versionen av systemet – ”Buk-M2” – anses som ett av de effektivaste i sin klass. Utvecklingen av denna modell var klar redan år 1988, men kom i serietillverkning först efter 15 år.
”Buk-M3” är avsett för destruering av alla typer av flygetyg, beskjutning av ”radiokontrasterande”(?) markmål och förstöra ytvattenmål under intensiv eldgivning och radio-elektronisk störning.

Ett ”Buk-M3” lvrb-system för en armégrupp är en kraftig förbättring av ”Buk-M2”, utrustat med moderniserade roboten 9M317M. En bataljon av ”Buk:ar” kan samtidigt beskjuta på avstånd från 2,5 till 70 kilometer och på höjder upp till 35 km upp till 36 mål, som rör sig med en hastighet upp till 3 km/s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar