Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 3 november 2016

3/11 Spaningsplats ”Argus” till de väpnade truppernaPeredvizjnoj Razvedyvatelnyj Punkt, PRP-4A ”Argus”.

Försvarsministeriet meddelar, att nya mobila spaningsplatsen PRP-4 ”Argus” börjat tillföras de väpnade trupperna.

Detta är en helt ny modell, vars like inte finns på jorden. PRP-4A kan följa enstaka och gruppmål, dolda och rörliga mål, koordinera eld och ge inriktning till allierade styrkor.

Med sina larvfötter klarar ”Argus” alla hinder, inkluderande öppna vattensamlingar. Från BMP har den nya maskinen fått skottsäkert pansar, men det hindra inte den från att behålla stealth och sekretess. Dessa faktorer säkerställer aktiva och passiva medel.

Bland arrangemang, som PRP är utrustad med, finns maskeringsnät och värmesköld, som blockerar observationskameror. Dessutom är spaningsfordonet utrustat med medel för opto-elektroniska ”neutralisering”. Ombord ”Argus” finns rökgranater, som sätter en slöjа i en radie om 100 meter. 

Optiska anläggningar och instrument för nattseende medger för spanaren att arbeta på dygnets alla timmar. PRP:s optik kan upptäcka fientlig tanks på avstånd upp till tre kilometer nattetid och åtta kilometer dagtid. Radarn medger spaning på en radie av 12 km. Beväpningen består av en kulspruta PKT med 1000 skott. 

Under de närmaste åren kommer ”Argus” att ersätta sin föregångare inom de väpnade trupperna PRP-4 ”Dejterij”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar