Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 24 januari 2017

24/1 Ny antitorped utvecklas för Flottan

Skott med 324-mm antitorped med torpedskyddssystemet ”Paket-E/NK”.
 
Företaget ”Taktitjeskoje raketnoje vooruzjenie” håller på att utveckla en helt unik antitorped och moderniserar de befintliga torpedvapnen inom ryska flottan. Detta berättade på tisdagen för Interfax generaldirektören för företaget Boris Obnosov.
Men några detaljer om den nya antitorpeden ville inte chefen för ”Taktiska robotvapen” dela med sig av.
”Ännu en pryl för Flottans fartyg – ett litet ubåtsjaktsystem med antitorped ”Paket-E/NK”, som kan lösa uppgifter, att antingen med torpeder slå ut fientliga fartyg och ubåtar, eller även för att skydda sig från torpeder, från attackerande fartyg”, - berättade Boris Obnosov.
Han berättade också, att företaget även håller på att modernisera UV-robot ”Sjkval-E”, som kan komma upp i enhastighet av 100 meter/sekund. ”Man har skapat en styrbar djupgående självnavigerande torped, som kan ingå i vapenarsenalen på fartyg med torpedapparater med såväl rysk standard som NATO-standard”, - sade Boris Obnosov.
Han anmärkte, att förutom torpeder så har robotsystemen, som byggts på basen av roboten Ch-35E fått bra kritik. Det är fartygssystemen ”Uran-E” och mobila kustförsvarsystemet ”Bal-E”. Nu pågår anpassning av dessa system till den modernare roboten Ch-35UE.
”Det tål att berättas, att ”Bal-E” utmärkt löser uppgifter med att skydda kustlinjen tillsammans med operativ-taktiska kustsystemet ”Bastion”, vilket är utrustat med supersnabba kryssnings-roboten 3M-55E ”Jachont”, - anser Boris Obnosov.
Enligt honom, har företaget ”Taktitjeskoje raketnoje vooruzjenie”, efter införlivandet av ”Moskoje podvodnoje oruzjie” med sina dotterbolag, blivit huvudutvecklare och leverantör av torpedvapen till Rysslands sjöstridskrafter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar