Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

lördag 19 augusti 2017

19/8 Lätta transportplanet IL-112V snart klar för tester


Modell av Iljusjins fpl Il-112V

Arbetet med att färdigställa flygplan Il-112V för avslutande tester befinner sig nu i slutstadiet, detta tillkännagav på lördagen vice premiärminister Dmitrij Rogozin under ett arbetsbesök i Voronezj.

”Idag står vi på tröskeln till de avslutande nödvändiga arbetet, som behövs för de kommande testerna med Il-112V – det lätta militära transportflygplanet”, - sade D. Rogozin.
Han underströk också, att skapandet av flygplan Il-96-400 spelar en viktig roll på marknaden för långdistansplan.
De ”Förenade flygplanstillverkarna (ry. OAK) valde VASO, som huvudtillverkare för de lätta militära transportflygplanen Il-112V. Il-112V med en lastkapacitet om 6 ton byggs för att ersätta Antonovs gamla An-24 och An26. Flygplanet är avsett för lufttransporter och landsättning av soldater, lätta vapen och militär materiel, samt även för kommersiell användning.
I mars meddelade generaldirektören för företaget Iljusjin Sergej Velmozjkin till ”Interfax-AVN”, att företaget genomför kontraktet att utveckla passagerarplanet Il-96-400M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar