Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 25 januari 2017

25/1 ”Admiral Gorsjkov” lovas till Flottan i juli
Fregatt ”Admiral Gorsjkov”.


Testerna med den första fregatten ur projekt 22350 ”Admiral Gorsjkov” skall påbörjas i slutet av februari 2017, och planeras till Rysslands Flotta (VMF) i juli. Detta meddelade på onsdagen, 25 januari, vid en presskonferens chefen för OSK Aleksej Rachmanov.
Tider är uppsatta för avslutande av testerna av vapensystem, och, jag tror, att denna gång kommer vi att hålla dem. Först, skall vi till slutet av februari ha avslutat revisionen / inspektionen och återgå till tester vid övningsfält med de vapen, vilka skall ingå i fartygsbeväpningen”, - citerar RIA Novosti Aleksej Rachmanov.

Han säger, att fartyget skall levereras till Flottan i slutet av juli.
Från början skulle fregatten levereras till Flottan 22 november 2016. Enligt uppgifter i massmedia, sköts leveransen fram till dess att inspektion av alla system och mekanismer genomförts. Man meddelade att leveransen skulle genomföras första månaderna 2017.
Beväpning: artillerikanon A-192 ”Armat” kaliber 130 mm, uppskjutningsschakt för 16 sjömålsrobotar ”Oniks” eller ”Kalibr-NKE” och luftvärnsrobotsystem ”Poliment-Redut”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar