Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

söndag 16 mars 2014

Korvett ”Stojkij” har testat vapen vid speciella övningsområden


Korvetten ”Stojkij”, byggd vid ”Norra varvet” i Sankt Petersburg, har genomfört testskjutning vid speciella övningsområden i Östersjön, meddelade skeppsvarvet till ITAR-TASS.

Fartygets besättning har tillsammans med varvspersonal deltagit i ännu en av testetapperna, varefter de våren 2014 skall återvända till Sankt Petersburg för att åtgärda anmärkningar, vilka upptäckts under testerna. Därefter följer undertecknande av överlämnings-mottagningsakten av fregatten [?] till Rysslands sjöstridskrafter.

Testprogrammet innehåller kontroll av funktionaliteten inom alla ledningssystem, samband, navigering, huvudmaskin. Dessutom planeras start- o landning av helikopter Ka-27 på korvettens däck. 

Korvett ”Stojkij” är den tredje serietillverkade korvetten ur projekt 20380, hon är utvecklad av ”Centrala konstruktörsbyrån ”Almaz” (Sankt Petersburg). Fartyget är avsett för verksamhet i kustnära zon för strid med fientliga ytfartyg och ubåtar, samt för artillerieldsunderstöd vid landstigningsoperationer. Vid byggnationen används ”smyg”-teknologi [Stelth], vilket gör fartygen osynliga för fiendens radar.

För närvarande byggs vid ”Severnaja verf” [=Norra varvet] fregatter ur ett moderniserat projekt 20385.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar