Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 15 april 2014

Norra flottans Udaloy-klass jagare på väg till Medelhavet


Norra flottans Udaloy-klass jagare "Vice amiral Kulakov" lämnade Severomorsk tisdag på väg till Medelhavet. 

Fartyget, under befäl av kapten Stanislav Varick, började att gå över Atlanten till Medelhavet för att ansluta till den ryska grupperingen "mezhflotskuyu".

Den långa tjänstgöringen i Medelhavet, kommer att pågå ett par månader, uppger den norra flottans talesman Vadim Serga.

Anledningen är att Försvarsdepartementet har krav på att återuppta normalbilden av förekomst av fartyg i den ryska flottan i de strategiskt viktiga områdena i haven," - sade en företrädare för flottan.


Den ryska flottan

För några dagar sedan blev besättningen på "vice-amiral Kulakov" färdig med övningar inom marina stridsuppgifter i Norra flottan i Barents hav. 

Inför den långa seglingen har antiubåtsövningar framgångsrikt genomförts med hjälp av raketer, artilleri och andra antiubåtsvapen.

En av de viktigaste stadierna av sjöfartsutbildning var interaktionen med besättningen på anti-IL-38 och Ka-27 för uppgifter söka, spåra och förstörelse av ubåtar.

"Vice amiral Kulakov" har tidigare haft detta som stående uppgift inom den ryska flottan i Medelhavet. År 2013 spenderade besättningen 140 dagar till havs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar