Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 11 augusti 2014

Första moderniserade Il-38N till ryska marinflyget


OAO ”Aviatsionnyj kompleks im. S.V. Iljusjina” har avslutat arbetet med modernisering av det första serietillverkade ubåtsjaktflygplanet Il-38N för Rysslands marinflyg inom ramarna för ett kontrakt, som förutser seriemodernisering av fem flygplan. Moderniseringen består framför allt av installation på flygplanet av ett nytt sök-målsystem ”Novella-P-38”, vilket avsevärt höjer kärrans möjligheter att lösa uppgifter och höjer försvarsmöjligheterna för vårt Fosterland.

Efter överenskommelse med ledningen för Marinflyget, beslöts att ge det första ubåtsjaktkärran namnet Radii Petrovitj Papkovskij, en framträdande konstruktör vid Iljusjins konstruktörsbyrå, som gjort stora insatser för att skapa Il-38. (namnet är skrivet i rött på flygkroppen, om ni följer ”youtube-länken nedan).
Den 15 juli 2014 flög kärran från Gromovs flygtekniska institut i staden Zjukovskij till sin baseringsort i staden Jejsk (ligger vid södra Taganrogviken, en del av Azovska sjön). Samma dag genomfördes högtidliga ceremonier i Zjukovskij vid namngivning och överlämning till Marinflyget.



Extra: i arsenalen har maskinen 9 ton vapen: torpeder, ubåtsjaktbomber, sjöminor, räddningskontejner, markeringar – sjöflygbomber OMAB-12D. Och även sjömålsrobotar. Man borde även liksom indiernas Il-38SD använda ryska sjömålsrobotar Ch-35, och även torped APR-3.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar