Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 4 november 2014

Franske inbjudaren till varvet i Saint Nazaire fick sparken

03 nov 2014
 
Det franska nybyggnadsvarvet DCNS sparkade ledaren för leveransprojektet av typen ”Mistral” till Ryssland ”Iv Destefanis” [ljudenligt]. Det var just han, som skickade en inbjudan till ”Rosoboroneksports” ledning för att deltaga vid överlämningsceremonin av den första ”Mistralen”.

Generaldirektören för DCNS ”Erve Giju” [ljudenligt] skiljde personligen, torsdagen den 30 oktober, Iv Destefanis från hans tjänst. Koncernens direktörsråd informerades om detta på fredagsmorgonen, skriver franska tidningen Echos. Den officiella orsaken till sparken var, att medarbetaren ”handlat så, vilket fått negativa följder för företaget i framtiden”.

Tidigare har Rysslands premiärminister Dmitrij Rogozin berättat om officiell inbjudan till överlämningsceremonin av den första ”Mistralen” den 14 november. En officiell person i Frankrike dementerade denna information. Men i massmedia hamnade ett fax med inbjudan.

Echos understryker, att om Iv Destefanis skickat inbjudan på eget bevåg, utan godkännande av sin chef, så verkar detta mycket besynnerligt.

Leveransen av två fartyg av typen ”Mistral” till Ryssland började ifrågasättas i början av september. 
Enligt Frankrikes president Francoise Hollande beror detta på situationen i Ukraina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar