Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 4 november 2014

Rogozin: Frankrike har satt datum för leverans av ”Mistral”

29 okt 2014

Den första helikopterbäraren av typen ”Mistral”, byggd i Frankrike för Rysslands Flotta, skall levereras till den ryska sidan den 14 november, meddelade vice premiärminister Dmitrij Rogozin.

”Rosoboroneksport har fått en inbjudan den 14 november till Saint-Nazaire, där det redan finns 360 ryska besättningssjömän och 60 specialister-instruktörer för utbildning av de nya besättningarna, för leverans av det första fartyget ”Vladivostok” och för sjösättning av det andra fartyget”, - sade Rogozin.

Enligt Rogozin, går den tekniska delen av kontraktet helt enligt plan. ”Vad gäller det politiska beslutet, så utgår vi ifrån, att Frankrike måste skydda sitt goda namn som en tillförlitlig partner, även vad gäller militärt samarbete”, - anmärkte vice premiärministern.

Han påminde, att under sin tid i Brüssel själv såg försök från amerikaner och östeuropéer påtryckningar mot fransmännen. ”Fransmännen svarade alltid, att för dem är detta ett lackmusttest av deras nationella stolthet och suveränitet”, - sammanfattade vice regeringschefen.
Frankrikes president Francois Hollande har tidigare sagt att genomförandet av kontraktet kommer att bero på situationen i Ukraina.
 
För närvarande byggs i Frankrike två helikopterbärande dockningsfartyg av typen ”Mistral” för Ryssland: ”Vladivostok” och ”Sevastopol”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar