Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 11 november 2014

Möjligen skrotas BPK ”Kertj” efter branden

07 nov. 2014
Rysslands Svartahavsmarins stora ubåtsjaktfartyg (BPK) ”Kertj”, som drabbades av en brand i maskinrummet den 4 november, kommer troligen att gå till skrot, meddelade en källa inom Rysslands varvsindustri.
Källan uppger -”Det stora skador som fartyget fick vid branden, visar att det blir ytterst dyrt att återställa fartyget i ursprungligt skick”.
”Innan branden har fartyget länge varit på verkstad efter mer än 40 års tjänstgöring. Ännu har inget slutgiltigt bestämts vad gäller ”Kertj”, men, sannolikt, med tanke de nya fartyg som svartahavsflottan snart skall få, kommer hon att gå till upphuggning”, anmärkte källan.
Branden ombord BPK ”Kertj” uppstod den 4 november när hon låg vid svartahavsmarinens 13:e varv i Sevastopol. Ett resultat av branden var att aktra delen av maskinrummet och närliggande utrymmen blev helt utbrända. 
Experter anser, att återställa fartyget kräver avsevärda utgifter och med tanke på fartygets ålder torde det bästa vara att skrota henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar