Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 13 november 2014

Ryssland skall få flygfördelning på Krim

13 nov. 2014
Inom 4:e kommandot för flyg- och luftförsvar (Södra milot) skall en flygfördelning bildas, där delar baseras på Krim, meddelade man i Rysslands Generalstab till ”Interfax-AVN” på torsdagen. 
”För närvarande bildas 27:e blandflygfördelningen, vars stab förläggs i Belbek”, - sade källan till nyhetsbyrån.
”I blandflygfördelningen är det tänkt, att ingå divisioner av jakt, attack, spaning, transport, bomb, samt även helikopterförband”, - förtydligade källan.
Till helt nyligen fanns på Belbek ett flygregemente tillhörande Rysslands flygvapen.
I onsdags sade Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu, att på halvön Krim skall bildas kompletta och självförsörjande trupper av olika typer.
” "Analys av möjliga utvecklingar kräver underhåll av Södra militärområdet i beredskap för att säkerställa den militära säkerheten ilandet och dess allierade i den sydvästra strategiska riktning Under dessa förhållanden, är en av prioriteringarna för att bilda en komplett och självförsörjande grupp av trupper på Krimhalvön,." - sa ministern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar