Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 11 december 2014

11/12 Ryssland planerar bygga ”typ” ”Mistral”

11 dec Foto: DBKD ”Vladivostok”

Projektering och byggnation av ett ryskt universellt helikopterbärande landstigningsfartyg har förts in i det långsiktiga militära fartygsbyggnadsprogrammet fram till år 2050 och är godkänt av försvarsministeriet. Detta säger en högt uppsatt källa vid det militär-industriella komplexet till TASS.

Källan säger att Nevskoje och Severnoje konstruktörsbyråer har den kompetens som behövs för att bygga dylika fartyg.

Han säger också, att rysk industri har tillägnat sig nyttig erfarenhet genom att bygga akterdelarna till ”Mistralerna”, som Frankrike beställa hos Ryssland. Baltijskij zavod, som byggde akterdelarna, fick mycket beröm från de franska specialisterna för kvaliteten på arbetet.

Tidigare har vice premiärminister Dmitrij Rogozin tillkännagivit, att om leverans av ”Mistraler” rivs upp, kan Ryssland bygga sina egna landstigningsfartyg. Samtidigt sade han, ännu planeras inte någon byggnation liknande de franska helikopterbärande fartygen, i alla fall inte nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar