Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

söndag 7 december 2014

7/12 Putin lovade förstå franskt nej till leverans av ”Mistraler”

7 dec 2014 kl 1652
Presidenten säger, att i händelse Frankrike inte levererar helikopterbärande landstigningsfartyg av typen ”Mistral”, blir det inga krav, men Moskva väntar på, att Paris antingen genomför kontraktet, eller betalar tillbaka pengarna. Putin sade detta efter ett möte med Frankrikes president Francoise Hollande.
Han sade, att temat ”Mistraler” vid det korta mötet, som genomfördes i terminalen vid regeringens flygplats ”Vnukovo-2”, inte diskuterades. Det som framför allt diskuterades var konflikten i Ukraina, meddelar ”Echo Moskvy”. Vladimir Putin uttryckte förhoppning, att ett slutligt eldupphör skall tas inom den närmaste tiden.
På presidenten hemsida står, att kontraktet om leverans av två fartyg slöts år 2011. Kostnaden uppgick till 1,2 miljarder euro. I händelse av brutet kontrakt är ”Rosoboroneksport” [ryska myndigheten för export av försvarsmateriel] berett att kräva dessa pengar, samt även ett stort skadestånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar