Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 12 december 2014

12/12 Ryssland förstärkt flygbas ”Kant” i Kirgizistan med Su-25:or

12 dec. 2014
Till flygbasen ”Kant” i Kirgizistan och Organisationen för kollektiv säkerhet [ODKB] har det kommit förstärkning i form av fem attackflygplan Su-25SM. Detta meddelar sajten ”Kant.kg”.

Jaroslav Rosjtjupkin, assistent till befälhavaren för Rysslands centrala milo, säger att Su-25SM är avsedda för bekämpning små, rörliga och fasta markobjekt och långsamgående luftmål. ”Cockpit på attackkärran har fått en modernisering med digital display, där läget på marken och i luften visas. 

Flygplanet har fått ett nytt eldledningssystem, samt även satellitnavigering GLONASS”, - förklarade han.

Tidningen ”Vetjernyj Bisjkek” citerar vice befälhavaren för flygbasen ”Kant”. Ivan Janusov sade, att piloter från flygbasen kommer köra kärrorna, efter att de genomgått fortbildning på de moderniserade attackplanen.

”Den inkomna materielen gör att vi kan utvidga uppgifterna med stridsövningstillämpning. De attackkärror som kommit gör att vi kan öka intensiteten med flygutbildning av flygbasens besättningar”, - underströk.

Info från IA REGNUM: Flygbasen ODKB ”Kant” (Ryska flygvapnets 999:onde flygbas) – är en flygbas, som ligger 2 kilometer från staden Kant i Tjujskaja oblast Kirgizistan. Denna plats har Ryska Federationens armés fältpostnummer 20022.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar