Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 16 juni 2015

16/6 ”Almaz” skapar ny korvett för Rysslands Flotta

(ry. Storozjevoj korabl´) ur projekt 20382 ”Tigr” från ”Almaz”

 Centrala marina konstruktörsbyrån ”Almaz” skall kreera en ny korvett, på basen av exportprojektet projekt 20382 ”Tigr”, för Rysslands sjöstridskrafter. Detta säger generaldirektören för byrån den 16 juni.

”Sydost (Asien?) och Afrika visar ett tydligt intresse för ”Tigern”. Och viktigaste av allt, intresset från vår egen Flotta. Vi gör nu av denna ett helt nytt fartyg. Denna korvett blir ett genombrott”, - citerar TASS Sjljachtenko.

”Fartyget kommer att ha hög fart på grund av nytt ”hydrodynamiskt schema” – det blir nytt skrov.  Det blir delvis elektrisk framdrivning. Beväpningen blir helt annorlunda, inkluderande, delvis med moduler”, - berättade han.

Sjljachtenko tillade, att man talar om ett fartyg med ett deplacement upp till 4000 ton. Deplacementet för ”Tigr”, byggd på basen av projekt 20380, uppgår till 2200 ton.

Vidare säger han, att det nya fartyget skall kunna genomföra såväl bevaknings-, som attack-uppgifter, omfattande alla zoner, - yt-, undervattens- och luftzoner. ”Det har system för upptäckande, och system för bekämpning av ubåtar, kraftigt luftvärn finns. Dessutom, anfallsvapen, som säkerställer bekämpning av sjömål och mål på kusten”, - förtydligade Sjljachtenko.

GD:s för ”Almaz” preciserade, att den nya korvetten planeras bli kölsträckt under år 2017, och leverans av det första fartyget under 2019.

Troligen byggs det nya fartyget vid Norra varvet (ry. Severnaja verf) i Sankt Petersburg. Huvudmaskinerna för korvetterna skall byggas i Rybink (Rybinsk?). ”Vi skulle redan ha börjat bygga den, men det är en liten fördröjning av motorerna”, - erkände han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar