Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 16 juni 2015

16/6 Vietnamesiska robotbåtar ”Molnia” kan utrustas med ryskakryssningsrobotar

Robotbåt ur projekt 12418 ”Molnia

Detta meddelar den 16 juni till TASS generaldirektören för konstruktörsbyrån ”Almaz” Aleksandr Sjljachtenko.


Vietnam bygger på licens och vill modernisera robotbåt ur projekt12418. De vill ha ny beväpning – de vill ha typer som ”BraMos” eller ”Jachont”, - förklarade GD för ”Almaz” vid den pågående militärmässan ”Armija-2015”, i Kubinka.

Enligt Sjljachtenko, ”kan det även vara ”Klab” (”Club”), som är exportvarianten av robot ”Kalibr”. ”Vi kan snabbt införa förändringar i projektet, utan att stoppa tillverkningen” – underströk generaldirektören för byrån.

Överenskommelsen om leverans till Vietnam av robotbåtar typ ”Molnija” skrevs under år 2003. Enligt kontraktet levererades under 2007 och 2008 två båtar av rysk tillverkning, byggnationen av ”Molnija” fortsatte på licens i Vietnam, där man redan byggt fyra robotbåtar.

Nu utrustas robotbåtarna med system ”Uran”, och har även en artilleripjäs AK-176M med kaliber 76 mm, två 30-mm luftvärnsanläggningar AK-630M och bärbara robotsystem ”Igla”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar