Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 17 juli 2015

17/7 Under övning med VDV, ffg luftlandsatt ”fyrhjulingar”Under taktisk övning med förband från ur Rysslands Luftlandsättningstrupper [ry. VDV] från Tula har för första gången [ffg] ”fyrhjulingar(?)” [ry. kvadrotsikly] luftlandsatts.

Efter landsättning av förband ur VDV genomförde man marsch till det förväntade området för verksamhet. Ledningen av trupperna genomfördes med hjälp av det automatiserade lednings-systemet ”Andromeda-D”.
För närvarande genomför fallskärmsjägarna, som överförts till Pskovs oblast, mobilt försvar (vilket är speciellt) i område vid övningsfält Strugij Krasnye. Soldaterna övar försvar utan understöd av arméhelikoptrar. Enligt scenariot, löser soldaterna uppgiften i ryggen på fienden, där det inte går att använda helikoptrar.
Dagen innan genomfördes även landsättning på fältet i Kislovo i Pskov oblast. Under 30 minuter fällde drygt 20 Il-76:or ur militära transportflyget  cirka 2000 man och mer än 30 enheter strids- och specialmateriel ur VDV:s Tula-förband.
De fällda soldaterna samlades och forcerade i sina fordon ett vattenhinder. Därefter, efter att ha tagit ett flygfält och slagit ut en fingerad fiendes läger, genomförde de en 100-km marsch till övningsfält Strugi Krasnye.
Fyradagars taktiska övning i Rjazans och Pskovs oblast/län med förband ur VDV:s Tula-division skall vara avslutade innan dagens slut.
Övningen leds av vice befälhavaren för VDV generalmajor Aleksej Ragozin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar