Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 20 augusti 2015

20/8 ”Admiral Grigorovitj” till Flottan minst en månad sent

Fregatt ”Admiral Grigorovitj”

Leveransen av fregatt ”Admiral Grigorovitj” till Rysslands Flotta blir minst en månad försenad på grund av byte av defekta kylare till huvudmaskin.
Detta meddelar RIA Novosti torsdag den 20 augusti med hänvisning till varvet ”Jantars” pressekreterare Sergej Michajlov.


”Admiral Grigorovitj” är den första fregatten ur projekt 11356, tidigare har meddelats, att hon skulle tillföras Flottan i augusti detta år. Huvudmaskinen för den ryska fregatten levererades av Ukraina innan det militär-tekniska samarbetet med Rysslands bröts.
Leverans till Flottan kommer inte att ske under augusti månad, då ”Admiral Grigorovitj” nu endast ska avsluta varvsprovturerna, där har det varit problem med kylaggregaten till huvudmaskinen, och det blev tvunget att byta dessa, vilket medfört försening”, - sade Michajlov.
Han tillade, att fartyget inte kan levereras före september månad, då fregatten efter varvsprovturerna skall genomgå programmet för de statliga provturerna.
Totalt är 6 fartyg ur projekt 11356 planerade, de skall alla tjänstgöra inom Rysslands svartahavsflotta. Byggnationen av den andra fregatt-trojkan försenas med anledning av att Ukraina vägrar leverera flera gasturbinmotorer för fartygen. Serietillverkning i Ryssland av dylika gasturbinmotorer väntas påbörjas under år 2018.
Fregatter ur projekt 11356 har ett deplacement om 4000 ton, hastighet om 30 knop, självständigt uppträdande 30 dygn, besättning 200 man. Vapenbestyckningen består av kryssningrobotar ”Kalibr” eller ”Oniks”, 100-mm artillerianläggning, luftvärnssystem ”Kortik”, torpeder med kaliber 533 mm, en helikopter Ka-31.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar