Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 2 november 2015

2/11 Isajkin: RF och Iran nära kontrakt av lvrb-system S-300


Kan USA stoppa rysk leverans till Iran av S-300.
Vi rör oss framgångsrikt framåt med kontraktet. Jag tror, att det inte finns något, som hindrar att kontraktet sluts”, - sade Isajkin till TV-kanalen ”Rossia-24”.
Ryssland och Iran slöt år 2007 ett kontrakt om leverans av S-300. Efter att FN:s säkerhetsråd antagit resolution 1929, som betydde sanktioner mot Iran, stoppades kontraktet. Iran svarade med stämma Ryssland i Internationella skiljedomstolen.

Iran och ”6-länderna” nådde natten till den 14 juli en historisk överenskommelse om lösning på det mångåriga problemet med iransk ”kärnenergiprogram”. Långa förhandlingar avslutades med en gemensam handlingsplan där alla ekonomiska och finansiella sanktionerna mot Iran tas bort från FN:s säkerhetsråd, USA och EU i utbyte mot kontroll av den fredliga karaktären av Irans kärnenergiprogram.
Ryska federationens (RF) president Vladimir Putin skrev i april i år under en ukas, som tar bort förbudet om leverans av system S-300 till Iran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar