Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 3 november 2015

3/11 USA o Ryssland gemensamt övat flygsäkerhet i Syrien

Chefen för Rysslands generalstabs operativa avdelning Andrej Kartapolov har meddelat, att under tisdagen (3 nov) kl 11 moskvatid genomförde ryska och amerikanska flygare en gemensam övning i Syrien.
-Besättningar i flygplan ur ryska flygvapnet och internationella koalitionen i en speciell zon, genomförde närmande till minimal säkerhetsavstånd om tre nautiska mil, etablerade samband med varandra på en förutbestämd frekvens och utbytte information om sina flygparametrar på ryska och engelska språken,- förtydligade generalen.
Dessutom, sade han, gick man igenom frågor om information, organisation och samarbete, informationsutbyte mellan operativa gruppernas staber och ryska flygets ledningsplatser vid basen i Chmejmin och centret för USA:s för strategiska luftoperationer i Qatar, och även ömsesidiga informationer om farlig militär verksamhet i luftrummet i Syrien.
Företrädaren för Rysslands generalstab påminde, att under förra veckan slöt Rysslands och USA:s militära myndigheter ett memorandum för att förhindra incidenter i luften här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar