Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 18 januari 2016

18/1 Sex ”Warsjavjankor” skall byggas för Stillahavsflottan

”Warsjavjankor” vid Amiralitetsvarvens kaj.

En ny serie om sex ubåtar av typen ”Warsjavjanka” skall byggas för Rysslands Stillahavs-flotta inom en snar framtid.
Detta berättade för RSN chefen för fartygsbyggnad inom Rysslands Flotta kommendör Vladimir Trjapitjnikov.

”Vi förstår, att svartahavsflottan skall få sex ubåtar, och framgent skall Flottan bygga ytterligare sex ubåtar ur projekt 636, vilka skall tjänstgöra vid Rysslands Stillahavsflotta. Parametrarna för den statliga försvarsbeställningen kommer att bestämmas i en nära framtid,” – sade han.
Vladimir Trjapitjnikov tillade, att utformningen av dessa ubåtar ”blir anpassad till verksamhetsområdet vid stillahavsmarinen”. Byggnation och början av dessa ubåtar ”skall genomföras inom den närmaste tiden”, - anmärkte avdelningschefen.
För närvarande byggs en serie om sex ”Warsjavjankor” för svartahavsmarinen vid ”Amiralitetsvarven”. De skall vara levererade 25 november 2016.
Tidigare var det tänkt, att denna serie av ubåtar typ ”Warsjavjanka” för Flottans skulle avslutas och de skulle ersättas av ubåtar ur projekt ”Lada”. Emellertid i november 2015 tillkännagav befälhavaren för Rysslands marinstridskrafter Viktor Tjirkov, att ledningen funderar på en fortsättning att bygga ”Warsjavjankor” för Flottan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar