Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 9 juni 2016

9/6 Flygningar med jaktflyg Su-27 stoppade 9 juni

Su- 27 (FLANKER)

Ryska försvaret har stoppat flygningar med jaktflygplanet Su-27 till dess att orsaken klarlagts av katastrofen utanför Moskva, torsdag morgon 9 juni. Flygvapenchefen Viktor Bondarev har tagit beslutet, skriver TASS
Försvarsministeriet säger, att preliminära orsaken till katastrofen med Flankern är tekniskt fel, och att det inte fanns tid för flygföraren att skjuta ut sig med katapult.


En Su-27 ur uppvisningsgruppen ”Russkie Vitjazi” kraschade i Moskva oblast. Gruppen deltog i en öppningsceremoni till minne av flygare i Asjukino i Pusjkin-området. Över Asjukino flög sex flygplan. Till flygplatsen återkom endast fem.
Rysslands försvarsministerium har redan officiellt bekräftat olyckan med Su-27 och flygförarens  död. Enligt uppgifter från myndigheten, kraschade flygplanet när det var på väg tillbaka till flygplatsen utan vapen. Flygförarens namn är Sergej Jeremenko.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar