Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 13 oktober 2016

13/10 Mer än 20 ”moddade” MiG:ar till trupperna innan årets slut

Mer än 20 moderniserade jaktflygplan MiG-31 skall tillföras luftstridskrafterna innan årsslutet, sade vice försvarsminister Jurij Borisov vid en presskonferens på torsdagen.

”Försvarsministeriet har ett långt kontrakt med ”Sokol” för modifiering, reparation, livstidsförlängning av MiG-31 till nivå Mig-31BM. Kontraktet gäller 133 maskiner, varav 22 maskiner i år”, - sade Borisov vid ett besök på flygfabriken PAO ”Nizjegorodskij aviastroitelnyj zavod ”Sokol”.

Han anmärkte, att i december skall den sista kärran ur detta parti har tillförts trupperna.
”Än så länge inga avbrott, vi har ingen kritik än så länge”, - sade viceministern.

Borisov tillade, att fabriken lyckats med uppgiften att byta ut importerade grejor mot inhemska på dessa jaktflygplan.

Viceministern inspekterade på torsdagen ”Sokol” inom ramarna för kontroll av statliga beställningarna vid De förenade industriföretagen (OPK).

”Sokol” är en av Rysslands äldsta flygfabriker. Sedan 1949 har företaget specialiserat sig på tillverkning av jaktflygplan ur MiG-familjen. För närvarande har fabriken kontrakt med Försvarsdepartementet om modernisering och reparation av MiG-31 och MiG-29UB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar