Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 26 oktober 2016

26/10 Arktiska patrullfartyg börjat byggas


modell av projekt 23550



Generaldirektören för ”Amiralitetsvarven” Aleksandr Buzakov har meddelat om att man börjat bygga nya patrullfartyg med isklass ur projekt 23550 för Rysslands Flotta.

”Byggnationen har redan påbörjats. Det första fartyget skall levereras år 2019. Det andra – år 2020”, - meddelade Aleksandr Buzakov på onsdagen den 26 oktober.


Tidigare har meddelats om att kontrakt slutits mellan Rysslands försvarsministerium och ”Amiralitetsvarven” om byggnation av två patrullfartyg med isklass ur projekt 23550. Enligt kontraktet skall fartygen levereras till Flottan innan år 2020 utgång.

Vi påminner, att projektet är en absolut ny utveckling, som består av bogserbår, patrullfartyg och isbrytare. Fartyg ur detta projekt kan gå såväl i tropiska, såsom i arktiska farvatten, gå genom is som är upp till 1,5 meter. Totalt vad gäller tekniska egenskaper för fartyg ur projekt 23550, så finns inte dess like.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar