Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 27 oktober 2016

27/10 Ryska o vitryska landsättare slog ut fingerad fiende


Ryska och vitryska luftlandsättningstrupper har genomfört gemensamma övningar utanför Rjazan, där de framgångsrikt slagit ut en fingerad fiende.

Rysslands försvars-ministerium meddelar, att från bägge sidor deltog mer än 500 soldater, cirka 30 enheter mark-materiel, samt även tio flygplan ur arméflyget och sex ”Il-76”.

På övningarnas sista dag, som en förtrupp, landsattes 350 man och tre ”BMD-2”, vilka, ”efter att ha tagit” det fientliga flygfältet, säkerställde landsättning av huvudstyrkan.

Därefter, under nattförhållanden, genomfördes en 50 kilometer lång marsch och intagande av ett strategiskt viktigt fientligt objekt. Under övningarna slog luftlandsättarna tillbaka en fingerad kontraattack och avslutade manövrarna med att totalt slå ut fiendens styrkor.

Försvarsmyndigheter noterar, att de bägge ländernas styrkor under övningen utbytte erfarenheter och visade samordnat arbete vid genomförandet av de uppgifter som åligger fredsbevarande styrkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar