Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 15 december 2016

15/12 Ny fartygsfärg räcker upp till 15 år

Skolfartyget ”Perekop” projekt 887Koncernen ”Techmasj” har utvecklat en ny fartygsfärg med förbättrat motstånd mot aggressiva medel och ultraviolet strålning. Koncernens presstjänst meddelar på torsdagen 15 december, att nyheten med namnet ”Argof” har 15 års garanti i marin miljö.

Resultat av tester har visat, att den nya färgens skydd överglänser analoga medel i världen. ”Beläggningen har högt motstånd mot syror, alkalier, oljeprodukter och saltlösningar, liksom även ett speciellt värmemotstånd”, - sade generaldirektören för ”Techmasj” Sergej Rusakov.


Temperaturspannet för användandet av moderna färger ligger i snitt mellan minus 50-60 till plus 120-140 grader. ”Argof” har ett värmemotstånd upp till 180 grader över noll. Dessutom är ”Techmasj” nyhet speciellt motståndskraftigt mot UV-strålning, liksom effekterna av strålning.
Det första 13 ton färg, som tillverkats vid koncernens fabrik i Solikamsk har redan använts för att skydda däck, master,hytter och annat på östersjöflottans skolfartyget ”Perekop”, som nyligen avslutat reparation i Bulgarien.

”Argof”-färgen är inte bara avsedd för Flottans och Försvarets behov, utan kan även användas före civila ändamål: varvs-, olje- och kemisk industri.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar