Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 25 juli 2017

25/7 ”Dmitrij Donskoj” och ”Pjotr Velikij” till Kronsjtadt

Tunga atomdrivna robotkryssaren ”Pjotr Velikij”.

Tunga atomrobotkryssaren ”Pjotr Velikij” och världens största strategiska atomubåt ur projekt 941” Dmitrij Donskoj” gick in i Finska viken natten till tisdagen, 25 juli, och gick mot Primorsk. Detta meddelar Centrala sjömilitära portalen [TsVMP].
Fartygen har kommit till Östersjön för att delta i stora Flottparaden. ”Dmitrij Donskoj” och ”Pjotr Velikij” skall gå in till Kronsjtadt cirka 1400 moskvatid.

Tunga strategiska atomdrivna ubåtskryssaren ”Dmitrij Donskoj”.
14 juli genomfördes första övningen med 15 fartyg, som deltog i paraden. Besättningarna övade gemensamma manövreringar och rörelse i varandras kölvatten.
Dessutom kontrollerades sjömännens navigationskunskap i seglationsområdet och genomfördes sambandsövningar.
Robotkryssaren ”Marsjal Ustinov” och stora ubåtsjaktfartyget [BPK] ”Vitse-admiral Kulakov” lämnade Severomorsk 4 juli och påbörjade resan till östersjöflottan, för att förena sig med fartygen, som förbereder sig för den stora marina paraden. Totalt under firandet av Flottans dag i Sankt Petersburg och Kronsjtadt skall drygt 60 fartyg, av olika storlekar, delta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar