Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

lördag 1 mars 2014

1/3 ÖMs fartyg och hkp sänkte ”fientlig ubåt”


Övningar pågår i Östersjön, inom ramarna för den plötsliga beredskapskontrollen av trupper och styrkor inom Rysslands Centrala och Västra milo.

Moskva 1 mars – RIA Novosti.Östersjömarinens (ÖMs) små ubåtsjaktfartyg ”Kalmykia” och ”Aleksin” tillsammans med en helikopter Ka-27PL sänkte en fingerad fiendes ubåt i Östersjön inom ramarna för övningen, meddelar presstjänsten vid Rysslands försvarsdepartement.

Övningarna pågår från 26 februari till 3 mars, och alla enheter skall ha återvänt till sina baser till 7 mars.

Enligt övningscenariot, skulle en av ÖMs fartygsgrupper en fingerad fiendes ubåt.För att upptäcka skickades de små ubåtsjaktfartygen ”Kalmykia” , ”Aleksin” samt en ubåtsjakthelikopter Ka-27PL ur ÖMs flyg.

”Helikoptern sänkte sin dopphydrofon och efter att ha mottagit hydroakustiska signaler och upptäckt målet, så skickades koordinaterna till ubåtsjaktsfartygens besättningar”, - sade i pressmeddelandet.

”Efter upptäckten sänkte de små ubåtsjaktfartygen medelst reaktiva ubåtsjaktgranater och torpedvapen från fartygen”, - avslutades meddelandet från det ryska försvaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar