Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 9 april 2014

Amerikanskt robotfartyg i Svarta havet. Uppdaterad


Till följd av den förvärrade situationen i Sydöstra Ukraina skickades igår det med missilförsvarsbestyckade (Aegis) stridsfartyget USS Donald Cook ut för att stödja Kiev och de Nato-allierade.

Tidigare har den amerikanska TV -kanalen CNN rapporterat, enligt uppgift från Pentagon, att fartyget skulle komma till Svarta havet till torsdag. Dess närvaro, sade kanalen, är en del av Pentagons insatser för att visa stöd för de östeuropeiska allierade, vilka är oroade över koncentrationen av ryska trupper vid gränsen till Ukraina.

Ryssland anser amerikansk jagare i Svarta havet inte vara hot


Den amerikanska jagaren Donald Cook som är på väg till Svarta havet utgör inte ett hot mot Ryssland, säger en källa i det ryska försvarsministeriet.

Stridsfartyget kommer säkert inte att gå in i det ryska territorialvattnet, men det har missiler. Alla ukrainska och västerländska medier kommer att gärna rapportera om hur Donald Cook visar Ryssland Amerikas militära närvaro i Svarta havet, förklarar källan.

Stridsfartyg som inte tillhör regionens länder får endast befinna sig i Svarta havet under en begränsad tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar