Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

söndag 6 april 2014

Polen behåller Su-22:orna ytterligare 10 år.


Polen försvarsministerium har beslutet behålla i ytterligare 10 år republikens jakt-attack-kärror Su-22. ”Beslutet medger att behålla dessa maskiner i tjänst under de närmaste 10 åren”, - underströks i ett meddelande.

Ministeriet anmärkte, arr ”den valda varianten är den mest optimala för utbildning av piloter och med tanke på finanserna”. ” Det blir teknisk besiktning, nödvändiga modifieringar och förlängning av resurserna under de kommande 10 åren för 18 maskiner. Bland dessa finns – 12 ensitsiga flygplan Su-22M4 och 6 tvåsitsiga Su-22UM3K”, - förtydligade man vid Polens försvarsministerium.

”Förlängning av tekniska resurser för 18 maskiner medger fortsatt utbildning av något tiotal piloter, vilka i förlängningen kommer att tillföras andra stridseskadrar. Flygplanen kommer också att stötta utbildningen av specialtruppernas operatörer och soldater från luftförsvaret, genom att frigöra F-16 piloter från denna uppgift”, - tillade man vid departementet.

Tidigare har Polen tittat på möjligheterna att sluta använda de befintliga Su-22:orna av sovjetisk tillverkning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar