Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 27 oktober 2014

Generalstaben: Ryska Flottans stab flyttar inte tillbaka till Moskva

27 okt 2014
Ryska Flottans huvudstab kommer inte att flytta tillbaka från Sankt Petersburg till Moskva, sade chefen för operativa avdelningen vid Rysslands Väpnade styrkors Generalstab Andrej Kartapolov.
”Det är inte tal om att flytta Flottan huvudstab, - meddelade Andrej Kartapolov i en intervju med tidningen ”Rossijskaja Gazeta”. – Vi är inte så rika, att vi kan åka till Sankt Petersburg, och sedan tillbaka till Moskva. Dessutom, så avslutas den stora reparationen av Amiralitets-byggnaden ”.
Avdelningschefen påminde om, att Amiralitetets byggnad – ”det är en historisk plats, så därför blir Flottans huvudledningsplats kvar där den är”.
Andrej Kartapalov förklarade, att till Försvarsministeriets byggnad vid ”Znamenka” överförs en rad militära ledningsorgan, som Huvudledningen för Markstridskrafterna och Flygvapnet, samt även några andra institutioner.
Tidigare har en källa vid Rysslands Västra milo sagt till ”Interfax”, att Marinens huvudledning skulle flyttas tillbaka till Moskva och kvarteras in vid byggnader på Znamenka.
I augusti 2012 flyttades Ryska Flottans huvudstab från Moskva till Sankt Petersburg. Från Bolsjoj Kozlovskij pereulok i Moskva till Amiralitetsbyggnaden i Sankt Petersburg flyttade nästan 190 officerare ur Flottans ledningsorgan. Flytten skapade stor debatt om dess lämplighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar